Voorzieningen in het dorp

In het dorp Moerdijk zijn diverse basisvoorzieningen aanwezig, zoals basisonderwijs, voor- en naschoolse opvang, buitensportfaciliteiten en een ruimte met een openbare ontmoetingsfunctie (MFC de Ankerkuil). Voor niet-dagelijkse voorzieningen en grootschalige accommodaties wijken inwoners veelal uit naar Zevenbergen, de grootste kern van de gemeente Moerdijk.

Onderwijs en kinderopvang
IBS de Klaverhoek in het dorp Moerdijk is een van de basisscholen die deel uitmaakt van Stichting de Waarden. Deze stichting verzorgt het onderwijs voor negentien scholen in de gemeente Moerdijk, Drimmelen en Goeree-Overflakkee. IBS de Klaverhoek is gevestigd aan de Margrietstraat 28 in Moerdijk. Kijk voor meer informatie op de website van IBS de Klaverhoek: www.ibsdeklaverhoek.nl

Ook is er een buitenschoolse opvang gevestigd in Moerdijk, BSO het Klavertje. De BSO zorgt voor voor- en naschoolse opvang en is gevestigd in basisschool de Klaverhoek. Kijk voor meer informatie op www.dezevendwergen.com

Zorg en Welzijn
In MFC de Ankerkuil is een medische behandelruimte gevestigd, waar verschillende zorgpartijen praktijk houden. Hierdoor kunnen inwoners van het dorp Moerdijk dichtbij huis terecht voor diverse vormen van gezondheidszorg. Het gaat om de volgende partijen:

  • Stichting Huisartsen Laboratorium: prikpost
  • Huisartsenpraktijk De Clundert
  • Huisartsenpraktijk Lage Zwaluwe
  • Fysiotherapie Donckers
  • Praktijk voor oefentherapie Cesar & Kinderoefentherapie
  • Surplus: wijkzuster en activiteiten voor ouderen

Ziekenhuizen liggen op korte afstand buiten de gemeente, zoals in Dordrecht, Breda en Roosendaal.

Buurtsuper en markt
Voor dagelijks vers brood, gebak, zuivel en overige levensmiddelen kan men zes dagen per week terecht bij buurtsuper Het Winkelmandje. Op vrijdag is er een kleine markt met een kaasboer en een groentenboer.

Horeca
In het dorp is een klein aantal horecavoorzieningen aanwezig, zoals Café de Put, Snackbar Moerdijk en Restaurant Kanters. Ook is er een hotel, een pension en zijn er twee campings.

Verenigingen en stichtingen
Het dorp Moerdijk kent een levendig dorps- en verenigingsleven, waarin een groot deel van de Moerdijkers actief is. Naast diverse sportverenigingen (voetbal, tennis, biljart, darts, jeu de boules, vissen) is er bijvoorbeeld ook een toneelvereniging, carnavalsvereniging, seniorenraad, buurtvereniging en een oranjecomité. Vanuit deze verenigingen worden regelmatig activiteiten georganiseerd.